NOR / ENG

SIO Kringsjå

SIO Kringsjå

Oslo, 2019

  • Totalentreprenør: SEBY AS
  • Byggherre: Studentsamskipnaden i Oslo
  • Arkitekt: LMR Arkitektur
  • M2 BTA: 6600m2
  • Antall etasjer: 3-4
  • Montasjetid: 4, 4 og 6 uker.

Egne hovedleverandører:

  • Prosjektering – RIBMT: WSP Engineering
  • Montasje: Woodcon AS / Baumgartner GMBH
  • Materiell: Stora Enso

Oslo, 2019

  • Contractor: SEBY AS
  • Client: Studentsamskipnaden in Oslo
  • Architect:  LMR Arkitektur
  • M2 BTA:  6000m2
  • Number of floors: 3-4

Own main suppliers:

  • Engineering: WSP
  • Assembly:  Woodcon AS/  Baumgartner GMBH
  • Material: Stora Enso and RothoBlaas
  • Aassembly time: 4, 4 and 6 weeks

Foto:Jan-Thomas Vestby / Woodcon

De tre nye blokkene på Kringsjå ved Sognsvann i Oslo er et svært energi-og miljøvennlig prosjekt. De tre blokkene har solceller på taket og to av veggfasadene for egenproduksjon av elektrisitet. Byggeplassen var i sin helhet fossilfri i byggeperioden, og det er borret 16 geovarmebrønner som forsyner studentene med lokal jordvarme. Målsettingen er en overproduksjon av elektrisitet som gjør at overskuddet kan eksporteres til de andre byggene i studentbyen på Kringsjå. Prosjektet skiller seg fra tradisjonelle studentboligprosjektet ved at det kun er bygget familieleiligheter på dette prosjektet og ikke singel-leiligheter. Dette betyr større leiligheter med stor gang, større stue/kjøkken og to soverom. Montasjen startet i slutten av november 2018 med sluttføring av første blokk til jul. Denne blokken ble montert av vår samarbeidspartner Baumgartner GMBH. Påfølgende to blokker ble montert av våre egne montører etterjulsvinteren 2019 og hele prosjektet ble levert til byggherre i starten av november samme år. Med flere rom i hver leilighet gir det mulighet for større andel synlig massivtre. Alle delevegger i leilighetene har to-sidig eksponering av massivtre, samt at store deler av himlingen er eksponert. Med to-sidig eksponering og tekniske føringer ble det besluttet å levere elementene med totalt

1500m innvendig borring for å kunne benytte skjult teknisk anlegg. En unødvendig detalj mener noen, en selvfølge og det lille ekstra mener vi.

 

Les mer om prosjektet HER

(Pictures:  Foto:Jan-Thomas Vestby / Woodcon)

The three new blocks at Kringsjå is an environmentally friendly project. They have solar power from the roofs and walls, and the heat comes from environmentally friendly sources. The building site was also practising with this in mind, and there were used no fossil fuel. The goal is that the production of energy is s greater than the use so that they can supply the other student homes at Kringsjå.

The project differentiates form other student housing projects since it`s only family flats. This means that there are a bigger living room and two bedrooms.

The assembly started in the end of November 2018, and we delivered the first block before Christmas. This was assembled by our partner Baumgartner GMBH. The last two was assembled by our own team after Christmas. November 2019 the entire project was delivered to the client.

With several rooms in each apartment there are more possibilities to use visible CLT. All the splitting walls has to sided visible CLT and most of the ceiling too. With two sided visible CLT-walls we decided to pre-drill the elements in order to hide the technical solutions, we had to drill a total of 1500 meters. Some might think this is unnecessary, but we think it’s obvious and want to go the extra mile.